Tractor.BG - Порталът за селскостопанска техника
technom1

Мадара Агро ЕООД - За нас

ИСТОРИЯ

 

"МАДАРА-АГРО" ЕООД продължава традициите на Комбинат за товарни автомобили (КТА) МАДАРА - гр. Шумен в областта на машиностроенето, датиращи от 1958 г.

 

През 1991 г. КТА “Мадара” се трансформира в акционерно дружество "МАДАРА" АД и продължава да развива дългогодишния опит в производството на товарни автомобили, задни и предни двигателни мостове за товарни автомобили, автобуси, тролейбуси, земеделски и пътностроителни машини, зъбни колела и валове, стоманени и чугунени отливки, изковки, ресори, щампи, инструменти и инструментална екипировка. В "Мадара" АД се изработват изцяло самостоятелно преден управляем мост, с товароносимост 6.5, 7.5 и 9 т., собствена гама задни и предни двигателни мостове, с крайни редуктори за товарни автомобили, тандемни мостове, тролейбусни и автобусни мостове, поддържащи мостове, с товароносимост от 9 до 13 т., едностепенни мостове, с товароносимост от 3.5 до 13 т.

 

От 2008 год. "Мадара" АД започва производството на земеделска техника и прикачен инвентар.

 

През 2013 г. непрекъснато разширяващата се дейност по производство и продажба на селскостопански машини и прикачен инвентар се обособява в специално създадено отделно търговско дружество с наименование "МАДАРА-АГРО" ЕООД. Производствената ни база се намира в гр. Шумен и е разположена на площ от 956 000 кв. м., от които 136 760 кв. м. – покрита и 710 000 кв. м. – открита, с добри шосейни комуникации. Около 100 хектара (1 кв. км). Оборудвана е с нови високотехнологични машини и съоръжения. Екип от 90 специалисти е ангажиран с проектирането, изработката и доставката на продукцията ни.

 

ПРОИЗВОДСТВЕНА ГАМА

Понастоящем в Дружеството са разработени и се произвеждат 70 вида машини, които притежават протоколи за изпитване по безопасност и съответствие по хармонизирани европейски стандарти, издадени от ЦИЗГТРЧ - гр. Русе. Продукцията ни се реализира в както в страната, така и в други държави като Румъния, Германия, Чехия, Словения, Гърция, Сърбия, Русия и др. Традиционно вземаме участие във всички по-големи изложения в странта, както и в едни от най-престижните чуждестранни панаири, като тези в Хновер (Германия), Букурещ (Румъния) и МIDEST Париж Франция.

 

НАШИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ

"МАДАРА-АГРО" ЕООД разполага с конструктивен и технологичен отдел, където след научно - технически проучвания и конструктивни изпитания, се разработват новите изделия от гамата на " Мадара". 

 

НАШАТА ЕКИПИРОВКА

Разполагаме с химическа лаборатория за химически и металографски анализи, за механични изпитания на новозакупените и получените в завода материали и заготовки.

 

      Измервателната лаборатория извършва:

  • извадков контрол на произвежданата продукция, съгласно параметрите, заложени в конструктивната документация;

  • периодична проверка на работната екипитовка;

  • периодична проверка на мерителната екипировка.